Anti rook behandeling

 

De Anti-Rook behandeling om u te helpen te stoppen met roken, bestaat in deze praktijk uit verschillende onderdelen, die in 1 behandeling worden ingezet:

1)  Laseracupunctuur programma van 52 punten met name in het oor en verder op het gezicht, handen, voeten en buik. Persoonlijk is mijn ervaring dat dit onderdeel het beste werkt. (Zie hst over laser).

2) Klassiek acupunctuur, waarbij naalden worden gezet aan de hand van wat uw tong en pols voor informatie geven. Bij angst voor naalden kunnen hele dunne of heel weinig naalden worden gebruikt.

3) Ooracupunctuur, waarbij met behulp van speciale meetapparatuur (zie hfdst behandelingen:ooracupunctuur), de verstoorde punten (veelal verslavingspunten) worden gevonden en behandeld met verblijfnaaldjes, zaadjes of kogeltjes.

 

Verder wordt geadviseerd om een week van te voren te beginnen met het innemen van een vit B complex waarin de B3 min 50 mg moet bevatten. (het mag meer zijn.) Vit B3 geeft rust, net als nicotine.

Tijdens de behandeling kan ik u soms aan de hand van de tong/ pols meer informatie geven over de redenen van uw rookbehoefte, zodat u hierop alert kunt zijn. U kunt ook de volgende pagina lezen om al beter geinformeerd te zijn.

Het is een eenmalige behandeling, omdat de laser ingezet wordt en deze werkt de eerste keer het sterkst. Dus moet die keer ook volledig benut worden.Het is belangrijk dat u zelf het juiste moment kiest van stoppen. Dat is het meest effectief, want als u nog niet zo gemotiveerd bent, is het zonde van de laserbehandeling. Het herhalen van de behandeling bleek psychologisch niet goed te werken: 'ach we gaan over 3 dagen toch weer naar de acupuncturiste, dus kan er wel eentje gerookt worden'.

Als tijdens de behandeling de laser niet wordt ingezet, (bijv alleen acupunctuur en/ of ooracupunctuur) dan kunnen er wel meerdere behandelingen gegeven worden.

Als er na de  volledige behandeling, toch nog veel problemen zijn, dan  kunnen  we de behandeling herhalen.

De behandeling is een goed hulpmiddel, maar er moet wel degelijk ook een duidelijke motivatie van uw kant zijn voor een goed eindresultaat, nl

het niet meer roken!

Kosten: De gehele behandeling (incl.laseracupunctuur en klassieke acupunctuur en oor-acupunctuur) duurt 75 min en kost 95,-euro.

Als u na de behandeling graag nog eens langs wilt komen voor een gratis ooracupunctuur behandling (10 min) dan kan dat na afspraak.


06-46264422                lanting@acupunctuurgroningen.nl                 www.acupunctuurgroningen.nl